Olijfboom kopen

Er zijn veel verschillende olijfbomen te koop, de één nog groter dan de andere. Een olijfboom kopen is makkelijk, snel en goedkoop bij Bloombak. Het grote voordeel is dat wij gespecialiseerd zijn in de pot om de olijfboom. Hiermee kunnen wij de gehele set aanbieden en hoeft u nergens naar om te kijken. Zo’n sierlijke boom in de tuin of in huis is een absolute toevoeging aan het algehele plaatje van de omgeving. Door de zachte tinten en toch krachtige karakter geeft het de rust en reinheid die een tuin verdient. Doordat de olijfboom zo goed te combineren is past het in een stevig industriele omgeving net zo goed als in een Boho stijl waar de tinten dromerig zijn. De boom komt alleen in bloei bij zachte wintertemperaturen en wanneer het veel zonuren kan vangen door het jaar heen.

De olijfboom heeft een formaat van 160 cm.

Olijfboom in pot

Het unieke aan onze olijfbomen is dat ze worden geleverd in een prachtige douglas hout plantenbak met (losse zakken) vulling waarmee je direct voorzien bent en de bak kan neerzetten op de plek die u wenst en vervolgens alles bij elkaar in kan zetten. De olijfboom in pot is een perfect oplossing voor veel mensen omdat het de zoektocht enorm makkelijk maakt. Onze plantenbakken hebben de perfecte maat voor jou olijfboom. We leveren ze standaard in een 75x75x85 of 95x95x85 cm plantenbak. We hebben hiervoor gekozen omdat je de olijfboom in jáááren niet over hoeft te poten en het genoeg ruimte heeft om zich te vormen tot een nog volwassener boom. Een olijfboom in pot is dé oplossing voor velen.

olijfboom in pot

Olijfboom snoeien

Een olijfboom groeit organisch en hoeft daarom niet gesnoeid te worden. Een olijfboom snoeien kan wel als u de boom graag wat terug wilt brengen naar een smallere boom. Als u hiervoor kiest dan is het beste moment om dit in het voorjaar of september/oktober de tijd te nemen om dit uit te voeren. Geef de olijfboom wel genoeg kracht door niet dichter van 20 cm bij de stam te knippen. Zo kost het de boom niet te veel energie om terug te groeien en blijft het ook gezond tijdens de vorst.

Plant een olijfboom

Een olijfboom kan heel mooi groeien maar dit duurt vaak wel een geruime tijd. Plant een olijfboom op een niet te natte plek. Wanneer de grond te nat is en drassig dan verdrinkt het snel en kan je er geen kant meer mee op. Wanneer je begint moet je een gat maken dat twee keer zo groot is als de kluit van de olijfboom. De diepte van het gat moet niet veel lager liggen, slechts 10 cm is het advies. Zorg er daarnaast voor dat je plant op een licht hellende heuvel staat. Zo zal niet al het water naar één punt, de olijfboom, toe stromen. 

olijfboom kopen

Andere maat? Vraag aan!

Olijfboom vorst

Door het jaar heen blijft de olijfboom groen en houdt het zijn tinten. De olijfboom is een winterharde boom. De olijfboom die wij leveren is al sterk genoeg om de vorst aan te kunnen! De boom kan, afhankelijk van waar het geplaatst wordt, tot -10 graden kou verdragen. De plek waar de boom neergezet wordt is belangrijk. Plaatst u de boom in een schaduwrijke omgeving waar vocht vaak blijft hangen, dan krijgt de boom niet genoeg rust. Probeer de boom op een plek te zetten waar het enigszins verdekt opgesteld staat (vrij van harde windstoten) en genoeg zon krijgt om gezond te kunnen blijven. Een olijfboom kan vorst dus goed weerstaan.