Veelgestelde vragen Bloombak.nl

1. Worden er bezorgkosten gerekend door Bloombak.nl?

Binnen Nederland leveren wij gratis en worden geen kosten in rekening gebracht. Bestellingen die naar België worden verstuurd wordt een meerprijs van € 40,00 gerekend.

2. Wat is de levertermijn bij Bloombak.nl?

Binnen Nederland worden alle bestellingen binnen 1-3 werkdagen geleverd. Voor België hanteren wij een levertijd van 1-5 werkdagen.

3. Krijg ik een orderbevestiging?

Ja, u krijgt altijd direct na het plaatsen van de bestelling een orderbevestiging per email. Het email adres dat u heeft opgegeven gebruiken wij voor deze update.

4. Hoe kan ik betalen bij Bloombak.nl?

U kunt betalen via:

  • iDEAL (gratis)
  • Bancontact (gratis)
  • Klarna achteraf betalen (€1,99)
  • PayPal (€1,99)

5. Hoe werkt het met de verzending van bloembakken ?

Al uw bestellingen worden verzonden via onze professionele transportservice. Zodra uw betaling is bijgeschreven op onze bankrekening wordt er een ticket aangemaakt voor uw order. Onze transportservice houdt u op de hoogte van de zending. Heeft u toch vragen? U kunt ons altijd vragen om de verzending/bezorging te controleren.

6. Wat is het levergebied van Bloombak.nl?

Wij leveren in heel Nederland, de Waddeneilanden uitgezonderd (op aanvraag) en in België.

7. Wat moet ik met mijn lege pallet na levering?

Deze is van u en mag u houden of bij het grofvuil zetten. Er zit geen statiegeld op. U hoeft de pallet ook niet te retourneren.

8. Zijn de prijzen op Bloombak.nl inclusief of exclusief BTW?

Al onze prijzen op de website zijn inclusief BTW. De BTW wordt gespecificeerd op het factuur, mocht u het toch zakelijk willen boeken.