Daar is ‘ie dan! Je nieuwe plantenbak is binnengekomen en je hebt een mooie plant uitgekozen. Hoe zorg je ervoor dat je planten goed blijven staan en genoeg voeding krijgen?  Wij helpen. Een bloembak vullen kent valkuilen maar zijn eenvoudig te ondervangen.

Plantenbak vullen: Do

Het begin is het halve werk. Kies de juiste potgrond voor je  plant; kwekers potgrond. Zorg dat de plant genoeg grond heeft om zijn voeding uit te halen. De plant zal dan genoeg ruimte krijgen om te groeien. Kies ook hydrokorrels om het rotten van de wortels te voorkomen. Voordat je met het inrichten van je plantenbak begint moeten korrels afgespoeld worden met lauw tot warm water. Vergeet deze stap niet want dan is de kans groot dat het stof van deze korrels problemen veroorzaken in het afwateringssysteem. Hiermee komen je planten onderwater te staan. Voorkom dit.

Don’t

Het is natuurlijk leuk om je plant vol in de zon te zetten omdat het dan zo mooi oplicht, maar dat zal dan helaas niet van lange duur zijn. Let op de plek waar je de bloembak neerzet. Zet de bloembak niet te veel in het licht, maar ook niet te donker! Lastig he. Hiermee voorkom je uitdroging van de vulling en eventuele schimmelvorming.

Niet te vergeten

Het is belangrijk dat het water goed wordt afgevoerd. Kies daarom een plantenbak met afwateringsgaten erin. Bij Bloombak houden we hier altijd rekening mee. Wanneer het water weg kan betekent dit dat de plant niet extreem hard hoeft te werken en misschien verzuipt. Daarnaast zal de bak ook langer meegaan omdat het niet continu vochtig is.

Bloembak vullen met grond

Een bloembak vullen is niet lastig maar je moet weten welke producten je de bloembak mee vult. Een bloembak inrichten komt na het vullen. Je zal de plant naar keuze zien groeien en het zal vormen naar de omgeving waarin het staat.