Iedereen heeft een eigen smaak wat betreft de tuin. De een laat het liever wild groeien, de ander houdt van een speelse tuin en weer iemand anders heeft het liever strak. In deze blog neem ik je mee in de planten die passen bij een strakke tuin. Welke planten horen bij deze moderne tuin stijl?

De strakke tuin

De strakke tuin bestaat uit strakke, rechte lijnen en harde materialen. Betonnen plantenbakken afgewisseld met grote tegels en strak afgelijnde grasperken, om alvast een idee te schetsen. Om je tuin van voldoende sfeer te voorzien, zijn planten een goede optie. Een tuin zonder planten oogt namelijk wel erg strak en bovendien sfeerloos. Maar niet elke plant is geschikt. Welke beplanting moet je inzetten voor je strakke tuin?

De juiste planten

  • Deze zijn enorm geschikt als plant voor de strakke tuin, ze zijn verkrijgbaar in hoge en lage varianten. Hoge siergrassen op een lijn gepoot geven een enorm gaaf beeld, lage siergrassen zijn bijvoorbeeld te poten in plantenbakken. Het zijn eenvoudig, elegante planten die bovendien makkelijk zijn in onderhoud. Voorbeelden van siergrassen zijn: Pampasgras, vedergras en blauwgras.
  • De buxus. Een weggekende plant die je zelf de vorm kan geven die je wil en enorm handig om paden of perken af te lijnen en toch groen te creëren in je tuin.
  • Indien je op zoek bent naar bomen voor in de nette tuin, zijn leibomen een goede optie. Meerdere bomen vormen een groot strak geheel. Dit vergt wel meer onderhoud dan de gemiddelde boom, maar het resultaat mag er absoluut zijn.

Eigenlijk gaat het bij de tuin naast de planten zelf, ook over de organisatie van de planten. De beplanting van een strakke tuin. Een aantal dezelfde planten gepoot in een strakke plantenbak, geeft al gauw een modern beeld. Als tip zou ik willen meegeven dat je voornamelijk de planten kiest die je mooi vindt en qua organisatie van de tuin zorgt dat ze passen in het strakke beeld, door ze georganiseerd te poten. Je moet tenslotte zelf kunnen genieten van je tuin!