Je hebt een prachtig balkon met genoeg ruimte maar je mist sfeer en karakter. Een oplossing kan zijn om een bloembakken balkon te maken! Het geeft de juiste opvulling zonder dat je hiermee inlevert op luxe. Daarnaast geeft het ook nog eens privacy!

Balkon opvullen

Veel mensen lopen tegen het probleem aan dat ze bang zijn om een ruimte te vol te maken. Ze zijn dan bijvoorbeeld bang dat het hokkerig wordt of het niet het gewenste effect zal bieden. Een bloembak op het balkon kan juist ruimtelijker maken. Wanneer een grote plantenbak wordt geplaatst dit wat bijzonders doet met de dimensie van het geheel.

Materiaal

Voor elk balkon is er een materiaalsoort dat goed past. Voor een moderne en strakke stijl adviseren wij de stalen poedercoat plantenbakken, maar wanneer je meer van het natuurlijke houdt en landelijk dan zijn houten plantenbakken bijzonder geschikt. Daarnaast zien we ook vaak dat mensen graag een unieke uitstraling willen en stoer. Een roestkleurige plantenbak geeft het strakke design maar ook industrieel. Een Cortenstaal bloembak zien we in deze omgeving dan ook vaak.

Tips 

Houd er rekening mee dat het perspectief, kleurgebruik en formaat van het balkon optimaal benut wordt. Een vierkante balkonbak dient altijd van de muren afgezet te worden zodat de dimensie intact blijft. Daarentegen kan je een rechthoekige plantenbak wel als aansluiting opstelling tegen de muren aan. Zorg er daarnaast voor dat je verschillende afdelingen creëert met de bloembakken. Wanneer je verschillende zitplekken creëert lijkt het balkon ook aanzienlijk groter.

Meten is weten

Voordat je bloembakken bestelt is het van belang om een soort blauwdruk te maken van je balkon. Schrijf de maten op en visualiseer hoe je het hebben wilt. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van Pinterest. Wanneer je weet hoe je de indeling wilt hebben en waar je de wandelpaden wilt houden op je balkon (praktisch denken is ook handig!) dan kan je kijken naar de juiste maat bloembak. Het is een gevoelskwestie hoe groot of welke vorm bloembak je wilt. Zolang je je aan je eigen maten houdt kan je nooit de mist in gaan. 

Bloembakken balkon

Bij Bloombak zijn we gespecialiseerd in onze balkonbak producten. We krijgen dagelijks vragen hoe de plantenbakken ingezet moeten worden of wat de beste oplossing is. Wij kunnen zeer goed adviseren maar uiteindelijk is het aan jou om te beslissen hoe je het wilt. Een bloembakken balkon straalt in onze ogen een hoge mate van sfeer en luxe uit. Het is absoluut geen standaard oplossing en hier houden wij van. Let alleen goed op je materiaalgebruik zodat je geen tegenstrijdige elementen verwerkt wat kan leiden tot een verkeerde mix van stijlen. Hanteer altijd één tot maximaal twee stijlen door elkaar.