De Clematis Armadii is een uitgesproken unieke bloem en is een ware klimmer. De klimplant wordt hoog gewaardeerd en hierdoor is de keuze enorm. De vele soorten en kleuren Clematis bloemen zijn groot. Je kan elke schutting of hekwerk laten opfleuren door een prachtige bloemenzee. De klimop is een zeer snel groeiende klimplant en kan binnen korte tijd volledige privacy bieden. De bloemen groeien in de zon én schaduw, maar hoe verzorg je deze clematis nou echt goed? Bloembak voorziet je van acht tips.

Snoeien

Er zijn verschillende momenten wanneer je de bloemen een snoeibeurt moet geven om ze in optimale conditie te houden. Dit moment begint de bloei enorm hard te gaan en zorg je dat je vlak na de bloei het geheel licht terugsnoeit. Verwijder dode en zwakke twijgen en bekijk of er nog andere dode stukken in de bloemen zitten. Kort waar nodig ook wat takken in zodat het niet uitsteekt na een paar weken. Het bepalen van het juiste moment is lastiger en verschilt per soort. We adviseren u dan ook het bijgeleverde etiket goed te raadplegen voor de juiste periode en snoeihoogte.

Voeden

De Clematis heeft weinig externe voeding nodig. Gelukkig. Het is een bloem die zich zeer goed houdt in schaduw en zon. Tóch is het belangrijk om het niet volledig links te laten liggen. Krijgen de bloemen uitdrogingsverschijnselen en worden de bladen hard en/of vallen af? Zorg dat de bladen niet uitdrogen en zorg voor een plantenspuit zo nu en dan.

Rusten

Geef ze bloemen rust en zorg dat je huisdieren en niet eenvoudig bij kunnen. Natuurlijk zijn de Clematis armadii wel wat gewend, maar wanneer je huisdier vaak urineert tegen de bloemen dan kan dit schadelijk zijn. Daarnaast is moeten de planten niet overvoed raken waardoor het kan verzuipen in het water.

Bloeit de Clematis niet?

Er zijn 3 mogelijkheden waardoor je Clematis niet (goed) bloeit:

  1. De plant is nog niet volwassen
  2. Een onbalans in voedingsstoffen
  3. Niet op tijd snoeien