Ieder jaar zijn wel tuintrends te vinden. Voor 2021 zijn er weer nieuwe trends die je langzamerhand altijd meer ziet oppoppen bij veel tuinprojecten. Centraal staat het gebruik van duurzame producten en minimalisme. Bloombak vertelt meer over de tuintrend voor 2021.  

Duurzaamheid is belangrijk

Omdat wij als mens toch een zekere morele verplichting voelen om goed met het milieu om te gaan staat dit zeer centraal binnen de tuintrends. Het gebruik van plastic is altijd nog aanwezig, maar er wordt wel meer nagedacht over de omvang van het gebruik hiervan binnen de tuin. In plaats hiervan kiezen we toch liever voor onbewerkt hout, herbruikbare materialen en andere natuurlijke grondstoffen. 

Een verlengstuk van het huis

Omdat we in de lente en zomer graag buiten zitten is er veel behoefte aan een plek waar je je goed voelt. De tuin is niet zomaar een zitje meer of een plek die wordt gezien als ‘extra’tje’. Mensen kiezen ervoor om er meer comfort van te maken door een blokhut, grasdak of overkapping te plaatsen, dit zijn duidelijk tuintrends. Het ziet er niet alleen mooi uit, het maakt een echte connectie met de woning.

Buiten leven

Juist door de periode waarin men zich heeft bevonden afgelopen tijd is de behoefte om buiten te zijn nog groter. Tuintrends die ontwikkelen zich dan ook ieder jaar weer. We willen een eigen plek maar toch het gevoel hebben dat we niet bij huis zijn maar in de natuur. Er wordt steeds meer gekozen om te investeren in de tuin door een buitendouche te plaatsen, een hot tub of andere onderdelen wat een tuin tot een hele nieuwe dimensie brengt. 

De boho tuintrends

We horen het vaak en zien het steeds meer terugkomen in de tuintrends. De boho tuintrends zijn modern en warm tegelijkertijd. Denk hierbij aan aardetinten zoals okergeel, kastanjebruin of roomwit. Dit gaat vaak samen met ontspannende attributen waaronder hangmatten, grote houten plantenbakken en natuurlijke afscheidingen door planten.