De keuze om in de stad te wonen hoeft niet te bekeken dat je geen groen om je heen kan hebben. In tegendeel! Een plantenbak op het balkon kan een gevoel geven dat je een heerlijke tuin hebt in plaats van ‘slechts een balkonnetje’.

Creëer het gevoel

Het gevoel van een tuin heeft alles te maken met de juiste ambiance. Maar hoe krijg je dit? Een plantenbak op het balkon met de juiste kleuren en maten maakt het verschil. Richt het eerst in met de grootste onderdelen waaronder een zit(bank/stoel), een tafel en een grote bloembak.

Je eigen plek

Zorg dat je privacy hoog in het vaandel houdt. Hiermee valt of staat je eigen tuin ervaring. Een balkon plantenbak zal de juiste afscherming bieden wanneer de juiste plant erin wordt gepoot. Zorg bijvoorbeeld voor een plant met grote bladeren, diepgroene kleuren en een stevige stam. Hiermee scheid je jezelf af van de drukke stad en mensen. Tevens kan je je in de zomer goed bedekken achter de grote bladen.

Maak een bewuste keuze

Omdat materiaalkeuze een belangrijke is, is het van belang om hier bij stil te staan. Wanneer je ondergrond van beton is dan is een Cortenstaal plantenbak een geschikte keuze. Cortenstaal plantenbakken zijn namelijk roestig en geven wat af op de ondergrond. Met een betonnen ondergrond is dit overigens geen enkel probleem omdat de afdruk er zo afgepoetst is. Je kan ook kiezen voor Poedercoat stalen plantenbakken. Dit is even massief als het Cortenstaal maar is goed bewerkt waardoor het onderhoudsvrij is. Toch liever een warme uitstraling en heel natuurlijk? Kies dan voor een Lariks houten plantenbak. Dit gaat lang mee, gaat in elk weerstype mee en straalt warmte uit.

Plantenbak balkon

Omdat we meerdere maten leveren is er voor ieder balkon een geschikte bloembak. Een smalle rechthoekige bloembak is uitermate geschikt voor een kleiner balkon. Houd hiermee de lengte intact. Heb je een breed balkon? Kies dan voor een mooie vierkante balkon plantenbak.