Plantenbakken van steigerhout hebben een enorme stoere en tijdloze uitstraling waardoor bloembakken van deze houtsoort toepasbaar zijn in iedere tuin. De bloembakken zijn te verkrijgen in diverse formaten en vormen, zowel vierkant als rechthoekig. Steigerhouten planken werden vroeger, zoals de naam het al zegt als planken voor op steigers gebruikt. Dit omdat het hout enorm flexibel is.

De houtsoort

Steigerhout heeft een trendy uitstraling wat door de jaren heen erg populair is geworden. Zoals de naam al zegt is steigerhout een houtsoort. De houtsoort waarvan de planken gaat zijn is vurenhout. Vurenhout is hout is een van de meest gebruikte houtsoorten in Nederland. Dit is een redelijk zachte houtsoort, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Azobe hardhout dat extreem hard en sterk is. Het hout is van oorsprong vaak wat ruw en splinterig, echter zijn de bloembakken van Bloombak.nl volledig gladgeschuurd waardoor dit bij onze handgemaakte steigerhouten plantenbakken niet het geval is.

Steigerhout onderhouden

Plantenbakken gemaakt van steigerhout zijn erg gemakkelijk te onderhouden. Het hout maak je gemakkelijk schoon. Dit kan met warm water en bijvoorbeeld groene zeep. Met een borstel of een veger kan viezigheid verwijderd worden zonder dat het hout hierbij beschadigd. Omdat het hout vrij zacht is mag dit niet schoongemaakt worden met een hogedrukspuit. Wanneer dit wel gedaan wordt zal dit het hout aantasten waarmee de levensduur van steigerhout flink zal verminderen.

Om steigerhout voor langere tijd mooi te houden kan de keuze gemaakt worden om het hout te behandelen. Dit kan met speciale steigerhoutbeits. Dit is zowel blank als in kleur gekocht worden. De steigerhouten plantenbakken van Bloombak.nl hebben een grijze beschermlaag waardoor deze voor de eerste jaren beschermd is.

Steigerhout bloembak op maat

Naast onze vaste maten bloembakken kunt u bij Bloombak.nl ook steigerhout plantenbakken op maat bestellen. U kunt gemakkelijk de gewenste maten doorgeven via het maatwerk formulier. De op maat gemaakte plantenbak wordt geleverd inclusief sterke steigerhout bodem en speciaal plastic aan de binnenkant van de bak. Onze plantenbakken op maat worden met de grootste zorg afgewerkt. Naast onze plantenbakken op maat kunt u in onze winkel ook onze vaste maten bloembakken bestellen. Deze zijn te verkrijgen in de maten:

Steigerhout plantenbaken kopen bij Bloombak.nl

Bij Bloombak.nl kunt u gemakkelijk online uw plantenbak bestellen. Onze houten bloembakken kunt u zelfs gratis thuis laten bezorgen met Hydro korrels en potgrond op maat afgevuld. Na het plaatsen van uw order zetten wij uw bestelling klaar op een pallet. Uw bestelling wordt vervolgens door onze vast transporteur binnen 2-4 dagen aan huis geleverd.